Всесвітній день водно-болотних угідь

3 лютого 2020 року в читальній залі КТКТ відбувся круглий стіл «Вод-но-болотні угіддя Чернігівщини: користь і краса» для студентів 1-го курсу. До заходу долучилися спеціалісти Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Еко-свідомі студенти та водогосподарники звернули увагу присутніх на болота, як середовище існування різноманітних видів рослин і тварин. Розповіли про найбільш заболочені території Чернігівщини, їх зна-чення у формуванні клімату та житті людства в цілому.

Щорічно 2 лютого – Всесвітній день охорони водно-болотних угідь. Тема цього року: «Водно-болотні угіддя за зміни клімату». Основна її їдея – під-креслення важливості екосистем водно-болотних угідь у протидії змінам клімату, поглинанні вуглецевих сполук, зменшенні впливу повеней та штормів. Відзначення цього дня приурочено до підписання світовою спіль-нотою 2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) міжнародної угоди – Кон-венції з водно-болотних угідь міжнародного значення. Головною ціллю да-ної конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засобу досягнення стійкого розвитку в усьому світі.

Активну участь у підготовці та проведенні заходу брали студенти груп ЕТ-1903 Міненко Максим і Шевченко Роман, АТ-1905 Кирієнко Дмитро, КІ-1906 Прохоренко Ярослав та КІ-1907 Шовковий Андрій.

Підсумовуючи, отриману інформацію закріпили невеликою тематичною вікториною, з цікавими та корисними брендованими подарунками від управління.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День водно-болотних угідь “20” (відкривається у новому вікні).

Шох В.В.