«Ваш подвиг, герої України, в наших серцях!»

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 13 лютого 2020 року, у Коледжі транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ для студентів груп КІ-1906 та АТ-1708 відбулась зустріч з учасником бо-йових дій на сході нашої країни Альбертом Черешко.

Пам’ять тих, хто загинув та пропав безвісти при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав, при захисті цілісності та су-веренітету України під час виконання бойових завдань у зоні проведення антите-рористичної операції, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Через війну в Афганістані пройшли близько 2-х тисяч мешканців Чернігова, з області – 7,5 тисяч жителів. Чернігівщина тоді втратила 119 своїх земляків, з них 19 – з Чернігова.

Ветерани афганської війни не залишаються осторонь подій, які й зараз відбуваються в Україні. 15 бійців з Чернігова, а загалом з Чернігівщини більше 40 військових з досвідом «Афгану», брали участь у захисті України в ході АТО/ООС. На жаль, 2 воїни-афганці – Віктор Маслов та Герой України Олег Міхнюк (родом із Прилуцького району) – там загинули.

У Чернігові на честь загиблих воїнів афганської війни названі 5 вулиць, встановлено 10 меморіальних дошок.

Такі зустрічі важливі для того, щоб підростаюче покоління знало і усвідомлюва-ло правду про війну, про ті випробування, які випали на долю України і українців.

Минають дні, ідуть роки,

Життя листки перегортає,

А біль Афгану – на віки

В душі чомусь не замовкає.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “День вшанування” (відкривається у новому вікні).

Шох В.В.