Самоосвіта під час дистанційного навчання

Самоосвіта – це по-справжньому вільний і, в той же час, найбільш складний вид освітньої діяльності, оскільки пов”язаний з процедурами саморефлексії, самооцінки, само ідентифікації і розробкою умінь і навичок самостійно набувати актуальні знання і, трансформувати їх у практичну діяльність.

Під час дистанційного навчання при вивченні дисципліни “Соціологія” (викладач Піщолка Ірина Анатоліївна) студенти груп КН-1701, КІ-1705, КІ -1706, ТТ-1707 пройшли курси на платформі Рrometheus. Курс “Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти”, який навчає розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі. Курс “Жінки та чоловіки: гендер для всіх ” . Цей курс навчає фахово аналізувати події та суспільні явища з гендерної точки зору, уникати дискримінацій, краще розуміти свої права і способи їх захисту. Курс “Діалог та медіація: Шлях до порузуміння “. Цей курс покликаний допомогти зрозуміти, як саме шукати та знаходити кроки до порозуміння, на що звернути увагу під час подолання конфліктів та на чому зосередитись у розробці власного алгоритму ефективного діалогу. Курс «Соціологія та соціальні дослідження: що, як, навіщо ?» Курс дає базове розуміння основ прикладного соціального дослідження та допомагає дізнатися про ключові аспекти планування та проведення соціальних досліджень.

А викладач Поцелуйко Ірина Володимирівна підготувала до участі студентів коледжу у Всеукраїнському конкурсі за спеціальністю «Автомобільний транспорт» напряму «Економіка автомобільного транспорту», який проводив Харківський національний автомобільно-дорожній університет. До конкурсу були представлені студентки ТТ1608 з такими темами конкурсних робіт:

– Дубровіна Марія «СІЛЬСЬКИЙ ТУРИЗМ: ТАК ЧИ НІ? (на прикладі Чернігівщини)»;

– Жидок Олена «ПЕРЕРОБКА СМІТТЯ В УКРАЇНІ: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?»;

– Казимир Аліна «ЧИСТОТА В ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ. ЧИ БУТИ ТАКОМУ В УКРАЇНІ?»;

– Кисса Валерія «ВАЛІДАЦІЯ ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ».

Учасники Всеукраїнського конкурсу – студентки КТКТ ЧНТУ отримали сертифікати.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Самоосвіта під час ДН” (відкривається у новому вікні).

Поцелуйко І.В.