Підсумки тижня економічних дисциплін ВСП «ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка»

З 30.11.20 р. по 4.12.20 р. у ВСП «ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка» проходив тиждень економічних дисциплін. Викладачі циклової комісії провели багато цікавих заходів:

– 25.11.20 – викладач Шляхтур Н.І. на освітній платформі Stories that Move провела дискусію «Вчимося розпізнавати та протидіяти дискримінації». За допомогою вправ та відео студенти знайшли своє визначення поняття «дискримінаці»; обговорили як можна її розпізнати та як їх протидіяти.

– 30.11-4.12.20 – викладач Шляхтур Н.І. провела Флешмоб «Я знаю свої права» в Соціальних мережах. Студенти вибрали собі лозунг, зробили з ним фото та виклали на свою сторінку в соц мережу, підписавши «Всі люди народжені ВІЛЬНИМИ та РІВНИМИ у гідності та правах. Я студент Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій і Я знаю свої права. Підтримайте мою активну позицію. Приєднуйтесь до флешмобу», розмістивши фото зі слоганом на своїй сторінці у соціальній мережі, додавши хештеги #everybodyequal #КТКТ #НавчаюсьВдома».

– 1.12.20 р. – викладач Поцелуйко І.В в групах ЕП-1802 та АТ-1804 провела майстер – клас по написанню тез та статей для участі у конференціях. Обговорили актуальні питання і теми для дослідження у наукових роботах.

– 1.12.20 р. Лісова М. А. провела конкурс економічних кросвордів на Facebook, переможцями в якому стали:

Група ЕП – 1902:

1 місце – Горіна Анастасія

2 місце – Міненко Нікіта

3 місце – Лавриненко Дарія

Група ЕП-1802:

1 місце – Лащенко Віолетта

2 місце – Науменко Володимир

3 місце – Отчиченко Ліза

Група КН-1701:

1 місце – Міщенко Сніжана

2 місце – Ященко Кирило.

– 03.12.20 р. викладч Піщолка І.А. надала студентам гр. ЕП – 1902 змогу відчути себе у ролі викладачів з дисципліни «Фінанси підприємств» – була проведена Пара навпаки в групі ЕП-1902. Також відбувся конкурс кросвордів протягом тижня, в якому активну участь взяли студенти гр. ЕП – 1902 та ЕП-1802.

– 03.12.20 р. – презентація торгових марок майбутніх підприємств, які були створені під час вивчення дисципліни “Технології” під керівництвом викладача Кучеренко А.А. Пропонуємо до вашої уваги цікаве відео “Торгова марка- запорука успіху. Починай бізнес вдало!”.

– 04.12.2020р – Проведений конкурс інноваційних проєктів «Бізнес-ідея як запорука успішної підприємницької діяльності» під керівництвом викладачки Анни Кучеренко. За результатами голосування в соціальних мережах за найкращий проєкт переможцями стали:

1 місце – Кожановський Олександр (АТ-1904) – Розумний житловий будинок;

2 місце – Шевченко Роман (ЕТ-1903) – Магнітна бездротова зарядна станція

3 місце – Андрієнко Ілля (КІ-1907) – Проєкт кафе «SaFaRi» у стилі «модерн».

Кожен отримав цінні призи за свій креатив та наполегливість.

– 8 грудня 2020 року, в рамках тижня спеціальності ЕП, у коледжі пройшла онлайн конференція «Чернігівщина туристична». Студенти 2 курсу підготували екскурсійні проекти по історичних місцях нашого краю та розрахували вартість проїзду та вартість екскурсій.

Курдюк Єлизавета, студентка групи ЕП – 1902, підготувала екскурсійний проект «Чернігів – Седнєв», познайомила слухачів із основними історичними пам’ятками та сучасними розвагами у Седнєві.

Хитрик Алевтина, студентка групи ЕП – 1902, запропонувала подорож до гетьманської столиці – до Батурина. Детально розповіла про історичними пам’ятки та про вартість кожної екскурсії.

Горіна Анастасія , студентка групи ЕП – 1902, запропонувала гостям нашого міста екскурсію по стародавньому Чернігову.

Кулак Мар’яна, студентка групи ТТ – 1908, підготувала цікавий екскурсійний проект про Ніжина. Розповіла слухачам про головні музейні експонати, які знаходяться у Ніжинському державному університеті ім. М.Гоголя та про інші відомі історичні пам’ятки.

 

Голова ЦК філологічних та економічних дисциплін Ірина Поцелуйко