«Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!»

Кожного року 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Здобувачі освіти груп КІ-1906, КІ-1907, КН-1901 Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» взяли участь в online-конференції, яку організували викладачки коледжу Світлана Медвідь, Вікторія Шох та Марина Данилова, у вигляді круглого столу до Всесвітнього дня водно-болотних угідь.

Цьогорічна тема «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!», вона привертає увагу до питань, пов’язаних з використанням прісної води, а також ролі водно-болотних угідь у накопиченні, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних процесів.

Відзначення цього Дня приурочено до підписання світовою спільнотою 2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) міжнародної угоди – Конвенції з водно-болотних угідь міжнародного значення. Мета її – зберегти водно-болотні угіддя як середовища для водоплавних птахів та збереження і раціонального використання цих угідь шляхом місцевих, регіональних і національних дій та міжнародної співпраці, які будуть складовою збалансованого розвитку світу. Україна поновила своє членство в конвенції у 1996 році та входить в число 169 країн – договірних сторін конвенції.

Кожен з нас може зробити свій невеликий внесок у охорону водно-болотних угідь. Це дуже просто. Це не вимагає грошей або багато часу. Головна ідея – “не нашкодь”!

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!” (відкривається у новому вікні).

Світлана Медвідь, Вікторія Шох, Марина Данилова