Міжнародний День безпечного інтернету

9 лютого 2021 року прогресивне людство відзначає Міжнародний день безпечного Інтернету День безпечного інтернету (Safer іnternet day).

Цей день загалом відзначається в другий день другого тижня другого місяця кожного року. Цю традицію запровадили в Європі в 2004 році, бо питання інформаційної безпеки виявилися актуальними для усіх країн світу.

В Україні до Дня безпечного Інтернету минулого року офіційно долучились понад 1700 закладів освіти, бібліотек, молодіжних центрів, громадських організацій, органів влади, медіа та бізнесових організацій в усіх областях України. Фаховий коледж транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» долучається до спільного проведення цього дня в Україні.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

В час цифрових технологій безглуздо ігнорувати можливості, які відкриваються з їх розвитком. Навчатися онлайн, повчити уроки, надіслати завдання, поспілкуватися на конференціях або в мережах з друзями, почитати щось цікавеньке, погратися, щось спитати – звичайні справи будь-якого студента.

Миттєвий доступ до будь-якої інформації, віртуальна комунікація, купа різних пропозицій – все це зручно! Але разом з тим ми маємо дотримуватись поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

 

Відео “День безпечного інтерненту” (відкривається у новому вікні).

Голова ЦК Лілія Шумська