Зустріч з представниками громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «СЄВЄР»

Кожен боєць сучасної армії, крім майстерності володіння зброєю, фізичної та тактичної підготовки, має досконало володіти навичками надання домедичної допомоги в умовах бойових дій. Ціна цих знань і навичок – сотні врятованих життів. В закладах освіти вивчається предмет «Захист України», в якому є розділ: «Тактична медицина».

Гасло тактичної медицини – правильні дії в правильний час!

Представники громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «СЄВЄР» Клюжев В.Б., Голюк І.О., Гордієнко О.В. зустрілися зі студентами Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» груп ЕП – 2002 та КІ-2006 . Вони поділилися своїми теоретичними знаннями та практичними навичками з надання домедичної допомоги. Студенти мали можливість не тільки ознайомитися зі складом індивідуальної медичної аптечки, а спробувати накласти турнікет на кінцівку для зупинки критичної кровотечі; приміряти на себе бронезахисні жилети ; вчилися навичкам повороту умовно пораненого на живіт та на бік, перенесення його в зону укриття. Отримали знання щодо профілактики розвитку напруженого пневмотораксу при проникаючих пораненнях грудної клітки, накладання пов’язок на рани, проведення СЛР.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Зустріч з представниками громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «СЄВЄР»” (відкривається у новому вікні).

Любов ЛУК’ЯНЕНКО