Година спілкування «Інтимні селфі в інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?»

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет — це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

Марінець Ірина, керівник групи КН-1801, провела годину спілкування на тему «Інтимні селфі в інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?».

У сучасному житті з’являється багато нових термінів, понять. Одними з таких є секстинг (фотографування себе у роздягненому вигляді на камеру телефона чи комп’ютера, з метою пересилки знімків друзям) та кібергрумінг (входження в довіру дитини з метою використання її у сексуальних цілях). Як убезпечити себе, куди звертатись за допомогою, правові аспекти – всі ці питання виносились на обговорення студентами групи.

Завданням, як дорослих, так і дітей, і підлітків – навчитися правильно та безпечно користуватися Інтернетом. Наша мета – захистити дітей від сексуальних ризиків. Сьогодні ми не можемо їх сховати під ковпаком та ізолювати від шкідливої інформації. Однак ми маємо говорити із ними, будувати довіру з метою усвідомлення дітьми наслідків спілкування з незнайомими людьми в соціальній мережі та надсилання їм світлин інтимного характеру.

 

Фото дивіться у фотоальбомі Година спілкування «Інтимні селфі в інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?» (відкривається у новому вікні).

Марінець Ірина