Конференція до Всесвітнього дня авіації та космонавтики

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з’явилось на честь першого польоту людини у космос.

Долучилися до відзначення цієї події і студенти Фахового Коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» разом з викладачкою Іриною Марінець.

Онлайн-зустріч до цієї дати пройшла під гаслом «Україна і космос – нероздільні».

Активну участь у підготовці та проведенні конференції взяли студенти першого курсу, групи КН-2001 Міщенко Еліна, Сльозка Вікторія, Грищенко Олександр та студент групи ТТ-2008 Гольник Тарас.

Вони підготували цікаву інформацію про творців теорії польотів українського походження О. Засядька, К. Ціолковського, М. Кибальчича, Ю. Кондратюка, С. Корольова та інших. Нагадали нам, чернігівцям, про «кузню космонавтів» – Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків. Не залишилась без уваги інформація представлена Гольник Тарасом на тему «Україна – космічна держава». Назавжди в наших серцях залишиться ім’я першого космонавта незалежної України – Леоніда Каденюка.

Роками українські інженери та спеціалісти входять у світову спільноту професіоналів, які запускають ракети, проводять наукові дослідження та впроваджують космічні технології у життя людей.

Космічний потенціал України надзвичайно високий. Ми щиро віримо, що Україна займе вагоме місце в освоєнні космосу й ракетно-космічна галузь стане однією з провідних в українській економіці.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Конференція до Всесвітнього дня авіації та космонавтики” (відкривається у новому вікні).

Ірина МАРІНЕЦЬ