PUMPKIN-FEST у КТКТ ЧНТУ

Альтернативний Хелоуін! “Свято Гарбуза”!

Alternative Halloween! ” PUMPKIN-FEST!”

“СвятоГарбуза” – це бажання зібрати старі і нові традиції, поєднавши все найдобріше і позитивне. Ми дізналися про свято, якому багато століть, у якого багато назв і своїособливості святкування в різних країнах і у різних народностей. Ми занурилися в традиції стародавніх слов”ян і нові звичаї. Гарбуз – це символ урожаю, сонця, доброї енергії і життя, переродження. Це данина предкам і шанування традицій.

З гарбузом пов”язано дуже багато традицій і звичаїв, а скільки привніс гарбуз в кулінарну сферу – його і варять, і смажать, і в”ялять, і печуть, варять варення і супи – він різноманітний і смачний. А ще він перетворюється в карету, з нього роблять ліхтарики, посуд, твори прикладного мистецтва і навіть іноді підносять нареченим, що не до вподоби. Гарбуз фігурує в казках і прислів”ях, в притчах і картинах.

“PUMPKIN-FEST ” means a desire to collect old and new traditions, combining all the kindest and positive. We learnt about the festival whichhas been holding for many centuries, which has many names and ways of celebrations in different countries and different nationalities. We plunged into the traditions of the ancient Slavs and new customs.

Pumpkin is the symbol of the harvest, sun, good energy and life transformation. This is a tribute honoring ancestors and traditions.
Many traditionsand customs are linked with a pumpkin,it hasbrouhgt a lot in the culinary sphere. Pumpkin can be boiled and fried, and loosed, and baked, both jam and soup are varied and delicious. Andpumpkin turns into a carriage, lanterns, dishes, works of applied art and sometimes it is given as “unwedding” gift.

 

Всі, хто не забарився, у п’ятницю 28 жовтня змогли побачити, почути та посмакувати!

– Ярмарок майстрів (конкурс гарбузяних «страшилок»)

– «Гарбузяні» пісні

– Безкоштовна дегустація каші із гарбуза

 

Конкурс «гарбузяних» страшилок викликав справжній ажіотаж!
Перемогла студентка групи УТ-1508 Сорока Елла. Вітаємо!!!

По закінченню усіх гостей запросили на дегустацію гарбузової каші.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Свято Гарбуза!” (відкривається у новому вікні).

Циклова комісія іноземної мови