Науково-практична конференція “Концепція змішаного навчання (Blended Learning) іноземних мов…”

18 листопада 2016 року у актовій залі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція «Концепція змішаного навчання (BlendedLearning) іноземних мов з використанням онлайн платформи «LingvaSkills» для фахівців з мовної підготовки навчальних закладів України.

Участь у цьому заході взяли викладачі іноземної мови коледжу Івашенцева Є.Г. та Гуз Ю.В.

Учасниками конференції стали триста викладачів-інноваторів англійської мови зі 180 навчальних закладів з усіх регіонів України. Захід відкрив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, який зазначив, що міністерство наразі зосереджено на системних якісних змінах стандартів змісту освіти та підтримує ініціативу Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Асоціації інноваційної та цифрової освіти щодо запровадження методу змішаного навчання англійській мові у вітчизняних навчальних закладах із застосуванням онлайн платформи вивчення іноземної мов «Lingva.Skills».

У той же час керівник програми професійної підготовки PDP NATO О. Уруп-Медсен звернув увагу на те, що володіння іноземною мовою є не розкіш, а необхідність у сучасному світі та закликав українську молодь вивчати англійську мову.

Методолог проекту з вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» (www.lingva.ua) Віталій Зубков та голова робочої групи щодо запровадження змішаного навчання іноземним мовам у навчальних закладах, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ірина Дрозд представили «дорожню карту» реалізації ідеї змішаного навчання, яке поєднує аудиторні заняття з викладачем під час уроку та онлайн навчання, як ефективну альтернативу домашнім завданням.

Учасники конференції прийняли резолюцію, в якій було підтримано поширення представленого методу змішаного навчання (blended learning) англійській мові та проведення наукових досліджень щодо застосування цього підходу у навчальних закладах України, а також було започатковано мережу викладачів-інноваторів для подальшої модернізації системи освіти на базі Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Науково-практична конференція” (відкривається у новому вікні).

Є.Г.Івашенцева