Про екскурсію на станцію юних натуралістів

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх та фізичних дисциплін у коледжі розпочався 18 квітня 2017 року з екскурсії до комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів». Обласна станція юних натуралістів» – це багатопрофільний заклад позашкільної освіти, який об’єднує школярів та учнівську молодь віком від 8 до 18 років та створює умови для здобуття в позаурочний час додаткових знань з біології, хімії, природознавства, лісового та сільського господарств.

Екскурсію для студентів по навчально-дослідній земельній ділянці і по території станції провели завідувач методичного відділу Велігорська С.М. та завідувач організаційно-масового відділу Кузьменко В.Д. Приємно було спостерігати як спалахують вогники в очах студентів, коли вони зайшли у живий куточок станції. У кімнаті-музеї бережливого ставлення до хліба студенти дізналися про особливості вирощування зернових культур на Чернігівщині, традиції випікання хліба, побачили справжні витвори мистецтва – караваї, смаколики із борошна, різноманітні буханці хліба, а також «солдатський хліб» та хліб, який випікали із жолудів у роки Голодомору в Україні.

За відгуками студентів екскурсія сподобалася і безперечним є той факт, що саме спілкування з природою виховує у молоді кращі людські якості: доброту, любов, турботу.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “На станції юних натуралістів” (відкривається у новому вікні).

З.М.Кузьомка