Тренінг на креативність

Креативність (від лат. – творення) – це здатність людини породжувати не-звичайні ідеї, оригінальні рішення, відхилятися від традиційних схем мис-лення. Американський психолог А. Маслоу визначав креативність як твор-чу спрямованість, природжено властиву всім, яка втрачається більшістю під впливом середовища.

Креативність є одним з компонентів творчої особистості і не залежить від ерудиції. Людей, що володіють високим рівнем креативності, називають креативами.

Основні риси, характерні для креативних особистостей, – це свідомість, відповідальність, наполегливість, почуття обов’язку, високий контроль над поведінкою і емоціями, рішучість, схильність до ризику, соціальна сміли-вість.

З метою усвідомлення креативності в собі та розвитку здатності студентів знаходити нові нестандартні (креативні) вирішення завдань, налагоджува-ти комунікативні зв’язки всередині групи, практичним психологом Лук’яненко Л.М. організовано тренінг серед студентів групи КС-1507.

Виховна година у формі тренінгу проведена 9 жовтня 2017 року студент-ками факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені М.В. Гоголя Булкіною Анною і Ющенко Ольгою

Серед завдань, запропонованих учасникам тренінгу, створити власну візи-тну картку, малюнок на креативність та виконати вправу «міст над прір-вою». З перших хвилин тренінгу студенти із захопленням занурилися у роботу. Вони хотіли своїми діями довести, що стереотипне мислення у су-спільстві можна і необхідно ламати. Існує думка, що креативність чекає до тих пір, поки вимотається заурядність.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Тренінг на креативність” (відкривається у новому вікні).

Шох В.В.