Книжкова виставка «Права людини – гарантія розвитку людства»

До Міжнародного дня прав людини, який святкують 10 грудня, у читальній залі бібліотеки коледжу експоновано книжкову виставку «Права людини – гарантія розвитку людства».

Координатори проектів ОБСЄ в Україні – представники громадської організації «МАРТ» презентували колективу коледжу книги, науково-практичні видання, публікації інформаційного характеру з питань реалізації та захисту прав людини.

Студенти, викладачі, працівники навчального закладу мають можливість ознайомитися із пріоритетними виданнями таких напрямів: захист прав людини; розвиток національного превентивного механізму проти катувань та жорстокого поводження з людьми; підтримка гендерної рівності та боротьба із гендерно-обумовленим насильством; підвищення обізнаності студентів про безпечну поведінку під час надзвичайних ситуацій тощо.

Коментований огляд представлених новинок правознавчих видань провела викладач Дєдович Д.В. Читачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

 

Подгорнова Т.М.