Про виховний захід до Дня захисників і захисниць України «Сила нескорених»

13 жовтня 2022 року викладачка Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій НУ «Чернігівська політехніка» Шох Вікторія провела відкритий виховний захід, присвячений Дню захисників і захисниць України.

Під гаслом «Сила нескорених» з 2015 року наша країна відзначає свято 14 жовтня в День Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Цей день символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність та незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.

У заході взяли участь студенти групи КІ-1906, які підготували виступ про історію становлення свята на всіх етапах державотворення України (Бишок Дмитрій, Губко Владислав, Лук’яненко Владислав), а також поділились спогадами про те, як змінилось життя з початком повномасштабного вторгнення (Гриб Антон). На заході звучав Гімн Оборони України «Браття Українці» у виконанні студента групи Губка Владислава.

Сьогодні захисниками та захисницями України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави.

Гостем заходу був Гаврилко Сергій, засновник і директор благодійного фонду «Чернігів SOS», випускник Коледжу 2020 року, групи ЕТ-1603, який дуже цікаво та зворушливо розповів про волонтерський рух у період активних бойових дій на території нашої області.

Особлива подяка у підготовці заходу студентці групи ЕП-2002 Буряк Вікторії.

Фото та відео дивіться у фотоальбомі 2022 / Про виховний захід до Дня захисників і захисниць України «Сила нескорених» (відкривається у новому вікні).

Вікторія Шох