Засідання ОМО викладачів загальнотехнічних та спеціальних дисциплін ЗФПО Чернігівської області

1 листопада 2022р відбулося онлайн засідання методичного об’єднання викладачів загальнотехнічних та спеціальних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

До участі залучилися 41 педагогічний працівник закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області.

Нараду відкрив Голова ради директорів ЗФПО Чернігівської області Віктор Радченко, який привітав всіх учасників конференції та побажав плідної роботи.

Продовжила засідання Голова методичного об’єднання Ковальова Тетяна, яка ознайомила учасників конференції питаннями порядку денного і визначила основні напрями роботи ОМО в поточному навчальному році.

З апробацією методичної розробки «Автотракторні двигуни» виступив Олександр Кириченко, викладач вищої категорії ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», який презентував навчальний посібник з конкретизованим детальним описом матеріалу даного курсу.

Ірина Поцелуйко, викладач-методист ВСП «ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка» проінформувала про проведення 23.11.2022 р. Всеукраїнської науково-практичної конференції «Регулювання та розвиток економічних процесів в сучасних умовах», поділилася досвідом оформлення тез та запросила учасників ОМО до участі.

З досвідом використання цифрових технологій при проведені дистанційних лабораторних та практичних занять ознайомили ВСП «ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка» Вячеслав Крапива і Андрій Мазур.

Вячеслав Крапива розповів про методику організації дистанційних лабораторних робіт та застосування можливостей Youtube для створення відеоуроків та віртуальних симуляторів, зокрема про середовище моделювання електронних схем TinkerCAD.

Андрій Мазур поділився власним досвідом використання електронних функціоналів системи “ELECTUDE” для студентів автомобільного напрямку, де розповів про основні можливості і структуру системи, інтерфейс студент-викладач, оцінювання за допомогою системи “ELECTUDE”, раціональність використання.

Практичний психолог ВСП «ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка» Любов Лук’яненко пояснила як зберегти психоемоційну рівновагу під час військового стану та надала практичні поради стосовно дій в критичних ситуаціях.

Фото дивіться у фотоальбомі 2022 / Засідання методичного об’єднання викладачів загальнотехнічних та спеціальних дисциплін (відкривається у новому вікні).

Тетяна Ковальова