Міжнародний День безпечного Інтернету

Міжнародний День безпечного Інтернету запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. Традиційно він проводиться у другий вівторок лютого. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року.

7 лютого 2023 року День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Щороку до відзначення Дня безпечного Інтернету в Україні приєднується все більше організацій. Він надає унікальну можливість для проведення заходів з онлайн безпеки у закладах освіти, бібліотеках, громадських організаціях, органах влади, бізнесових організаціях.

Викладачка Надія Ворожбит провела в групі КІ-2207 бесіду на тему «Загрози під час роботи в Інтернеті». Також студенти 1 курсу були залучені до вебквесту «Safer Internet Day» на платформі Всеосвіта.

Для студентів 4 курсу спеціальності Комп’ютерна інженерія викладач Петро Ємець провів конференцію «Повага до прав людини онлайн». Учасники обговорили правила безпечної поведінки в Інтернеті, відповідальність та обов’язки учасників мережевої взаємодії та механізми захисту прав людини в Інтернеті.
Були розібрані конкретні ситуації порушення прав людини в Інтернеті та правові наслідки таких порушень.
Дякуємо за змістовні методичні матеріали Оксані Коваленко, oksanakovalenko.blogspot.com

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / День безпечного Інтернету  (відкривається у новому вікні).

Петро Ємець