Крим – це Україна!

До Дня кримського спротиву російській окупації, 26 лютого, керівник групи Вікторія Шох провела виховну годину на тему «Крим – це Україна!» для групи КІ-1906 з переглядом відеофрагменту «Підняття прапора в Академії Військово-морських сил ім. Нахімова».

Під час перегляду відео студенти відмітили, що один з курсантів знімав прапор ВМС України зі сльозами на очах, а після підняття російського прапора над будівлею академії група курсантів заспівала гімн України.

26 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ №58/2020 про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, як щорічної пам’ятної дати.

Ця пам’ятна дата відносно нова. Вона була встановлена до річниці багатотисячного мітингу кримських татар та українців у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України у 2014 році.

Ідея встановлення Дня супротиву окупації Криму – усвідомлення неповторності кожного регіону нашої країни, взаємозв’язок між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю.

Історія України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність. Ми – українці – сильна нація, і Україна – єдина країна!

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Крим – це Україна! (відкривається у новому вікні).

Вікторія Шох