Засідання Ради директорів ЗФПО Чернігівської області

12 квітня 2023 року відбулося спільне онлайн-засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області, Обласної методичної секції заступників директорів з навчальної роботи ЗФПО Чернігівської області та Обласного методичного об’єднання завідувачів відділень ЗФПО Чернігівської області.

У роботі засідання взяли участь: Тетяна МАХАНЬКОВА, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області, Тетяна ДАВИДОВА, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА та Інна БЕВЗ, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом Наукової бібліотеки НУ «Чернігівська політехніка».

Питання порядку денного:
1. Умови акредитації освітньо-професійних програм під час військового стану
2. Грантова діяльність
3. Робота бібліотеки в сучасних умовах
4. Допомога Збройним силам України – один із пріоритетних напрямів в роботі ЗФПО

Відкрив засідання Віктор РАДЧЕНКО, голова Ради директорів ЗФПО області, який наголосив на актуальності та важливості питань порядку денного та побажав учасникам плідної роботи.

Питання, Умови акредитації освітньо-професійних програм під час військового стану, розкрила Тетяна МАХАНЬКОВА, начальник управління Державної служби якості освіти в Чернігівській області. Пані Тетяна зупинилася на двох важливих моментах, а саме: відповідності статутних документів ЗФПО до вимог чинного законодавства та особливостях акредитації освітньо-професійних програм в умовах військового стану.

Тетяна ДАВИДОВА, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА надала роз’яснення щодо грантової діяльності і розказала які бувають гранти, ким можуть надаватися, хто може їх отримати та особливості написання грантів.

Інна БЕВЗ, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом Наукової бібліотеки НУ «Чернігівська політехніка» розказала про те, як працює бібліотека в сучасних умовах, які виклики прийняла на себе у зв’язку із ситуацією в країні та які є досягнення у роботі на сьогоднішній день.

Павло ЧЕРНІКОВ, директор Прилуцького технічного фахового коледжу, поділився із учасниками засідання досвідом волонтерської діяльності коледжу та наголосив, що допомога Збройним силам України – один із пріоритетних напрямів в роботі ЗФПО.

Також, учасники засідання обговорили особливості та умови подальшої співпраці.

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання Ради директорів ЗФПО Чернігівської області (відкривається у новому вікні).

Буйна Лариса