Засідання Педагогічної ради

04 травня 2023 року у ФКТКТ НУ «Чернігівська політехніка» було проведено чергове засідання Педагогічної ради.

Згідно з порядком денним про інформаційну гігієну та цифрову безпеку в умовах сучасного світу розповіла Буйна Лариса, методист коледжу. Учасникам засідання були надані рекомендації, як читати й аналізувати новини, дописи в мережі, про базові прийоми інформаційної безпеки та офіційні державні канали для отримання інформації.

До обговорення питання «Результативність роботи викладачів циклової комісії загальноосвітніх дисциплін над формуванням ключових та фахових компетентностей здобувачів освіти через інноваційні форми та особисто орієнтований підхід» присутні педагоги долучилися на окремих локаціях: «Прості істини» (спікери: Лук’яненко Любов, практичний психолог; Сікалюк Анастасія, викладач фізичної культури), «Техніка безпеки зі зброєю та вибухонебезпечними предметами» (спікери: Губко Анатолій, викладач предмету «Захист України», Міненок Олександр, керівник фізвиховання), «Біохакінг» (спікери: Медвідь Світлана, викладач біології і екології; Шох Вікторія, викладач хімії), «Дистанційне навчання без нудьги» (спікери: Кузьомка Зінаїда, викладач біології і екології, географії; Подгорнова Тетяна, викладач математики).

Найважливішою вимогою до сучасного педагога є навчити вчитись, самостійно відшуковувати потрібну інформацію та використовувати набуті знання на практиці й у житті. Це вимога не лише освіти, це потреба сучасного суспільства. Компетентність – це здатність і готовність діяти. Формування компетентностей викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін (голова – Марінець Ірина) здійснюють різними методами, засобами навчання. Ефективними є ігрові методики, ігри-онлайн, компетентнісно-орієнтовані завдання, адже навчання і викладання мають бути практично спрямованими.

На локаціях педагоги побували у ролі студентів, згадали свої знання та вміння, отримали досвід проведення засідань Педагогічної ради у новому форматі.

На засіданні також були затверджені результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників для 10 класу: із зарубіжної літератури (викладачі Гуз Юлія, Зуйкова Олена), з історії України, всесвітньої історії (викладачі Подтергер Олександр, Кухаренко Ганна), з громадянської освіти (викладач Буйна Лариса), з фінансової грамотності (викладач Поцелуйко Ірина), з географії (викладач Кузьомка Зінаїда), із захисту України, основ медичних знань (викладачі Губко Анатолій, Лук’яненко Любов).

Фото дивіться у фотоальбомі 2023 / Засідання Педагогічної ради (відкривається у новому вікні).

Кузьомка Зінаїда