Година спілкування на тему «Азартні ігри – це лише розвага»

З метою протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет керівник групи ЕТ-2303 ШОХ Вікторія провела годину спілкування зі здобувачами освіти в рамках національної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів попередження та лікування ігрової залежності за матеріалами електронної брошури на тему «Азартні ігри – це лише розвага».

20 квітня 2024 року Президент України своїм Указом від № 234/2024 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Рішення щодо азартних ігор ухвалили для «захисту прав та законних інтересів громадян України, посилення заходів щодо протидії негативним наслідкам функціонування сфери азартних ігор в мережі Інтернет, а також недопущення використання особливостей цієї сфери державою-агресором».

Наслідки лудоманії (ігрової залежності) можуть тривати довгий час і впливати на людину різними способами: фінансово (програш великих сум грошей), психологічно (депресія, тривога, роздратованість), фізично (зниження імунітету, погіршення стану здоров’я), соціально (втрата довіри у стосунках з рідними, близькими людьми, почуття самотності та відсутність підтримки), юридично (несплата кредитів (боргів), втрата ділової репутації).

Здобувачі освіти отримали інформацію щодо контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, а також рекомендації щодо обмеження себе та рідних від участі в азартних іграх.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Година спілкування на тему «Азартні ігри – це лише розвага» (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ