Виховна година «Діти, які ніколи…»

До Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії, який щорічно відзначається у світі 4 червня, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року, здобувачі освіти групи ЕТ-2303 разом з керівником групи Вікторією ШОХ під час виховної години «Діти, які ніколи…» вшанували пам’ять дітей, чиє дитинство обірвала безжальна рука окупанта.

В Україні 4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. Пам’ятний день було встановлено постановою Верховної Ради України 2021 року. Це день, коли Україна та світ згадують маленьких українців, чиї життя були обірвані війною, є нагадуванням про трагедії, які спричинила війна, і про необхідність боротьби за мир.

Від початку повномасштабного вторгнення рф до України загинули 550 дітей та понад 1394 зазнали поранень різного ступеня тяжкості, понад 2000 зникли безвісти, 19505 примусово депортовані на територію держави-агресора.

Ці цифри не є остаточними й повними, адже кількість вбитих, поранених та викрадених російськими окупантами дітей достеменно не відома.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.

Фото дивіться у фотоальбомі 2024 / Виховна година «Діти, які ніколи…» (відкривається у новому вікні).

Вікторія ШОХ