Засідання методичної ради коледжу

 

Педагогічна діяльність у людському житті є чи не найстарішою і невід’ємною від розвитку суспільства. Як і всі інші суспільні явища освітня діяльність постійно розвивається й удосконалюється під тиском суспільних умов і вимог часу. Важливу роль у розвитку педагогічних ідей, методики викладання відіграє особистість педагога, його творча лабораторія, система педагогічних підходів, навичок, які адекватно віддзеркалюють вимоги суспільного розвитку і вирішують актуальні завдання сьогодення у педагогіці.

У колективі коледжу багато обдарованих, творчо працюючих педагогів. Їх роботу відрізняє творчий підхід, прагнення розширити коло своїх захоплень, поєднання традиційної педагогічної діяльності з інноваційною, вирішення однієї з найважливіших проблем дидактики – проблеми якісного контролю за рівнем засвоєння студентами знань і вмінь, одержання викладачами об’єктивної інформації про хід навчально-пізнавальної діяльності.

З метою обміну досвідом щодо комп’ютерної діагностики знань студентів, розробки та функціонування сайту викладачів як засобу впровадження новітніх технологій навчання 23 березня 2016 року у коледжі було проведено засідання «круглого столу» з даної тематики.

Досвідом роботи щодо доцільності, ефективності використання комп’ютерного тестування студентів із загальноосвітніх, економічних та спеціальних дисциплін поділилися голова циклової комісії соціально-економічних дисциплін Поцелуйко І.В. та голова циклової комісії дисциплін професійної підготовки спеціальностей 5.05010201, 5.05010101 Шумська Л.М. У ході обговорення питання члени методичної ради дійшли висновку, що контролююча складова, в т.ч. комп’ютерне тестування, є однією з основних частин навчального процесу і підходити до неї необхідно комплексно, враховуючи всі особливості дисциплін, видів занять, індивідуальність студентів.

Викладач фізики та астрономії Крапива В.І. представив на обговорення учасників «круглого столу» питання про створення, можливості, використання персонального сайту викладачів у навчальному процесі. Засідання «круглого столу» завершилося активним обговоренням даного питання усіма учасниками, які представили своє бачення даної проблеми та дійшли висновки про необхідність розробки сайтів циклових комісій коледжу.

 

Фото дивіться у фотоальбомі “Засідання методичної ради коледжу” (відкривається у новому вікні).

З.М.Кузьомка, завідувач навчально-методичного кабінету